Hagyományaink

Óvodánk 21 éves múltja hagyományokat teremtett. A nevelési évben az alábbi ünnepek, és egyéb rendezvények segítik a közösségi nevelést, az egymás megismerését, illetve értékteremtő lehetőséget ad, segít a néphagyományőrzés, és egyéb értékek közvetítésére:

Október

- az őszi betakarítási munkák megismerése, az ezzel kapcsolatos teendők bemutatása - almaszüret, szőlőszüreti mulatság.

- Október 23 - Megemlékezés nemzeti ünnepünkön.

November

- Márton-napi vigadalom - délután, szülőkkel együtt kerül megrendezésre. Néphagyományőrző program, apró kis kezek készíttette ajándékok, portékák létrehozásával "vásár" rendezése, TÉKA-együttes táncházával, gyermekekkel közösen sütött süteményekkel, egyéb finom falatokkal igazi vásári hangulattal.

December

- Mikulás várás hangulata

- Luca-nap - TÉKA-együttes táncházzal, búzaültetéssel, néphagyományok felelevenítésével

- Adventi készülődés szülőkkel - délutáni kézműveskedés, ünnepi ráhangolódás közösen a családokkal

- Karácsonyi ünnep - Meghitt, családias köszöntése az ünnepnek, a két csoport műsoros ajándékkal kedveskedik egymásnak, majd rengeteg új óvodai játéknak örülhetnek a gyermekek. Délután gyertyagyújtás és közös ünnepi hangulat a szülőkkel.

Február

- Farsang az óvodában - Zenés-műsoros délelőtt jelmezbemutatóval, sok játékkal, mókával - délután szülőkkel közös télbúcsúztató Kisze-báb égetéssel az udvaron, közös TÉKA-táncházzal.

Március

- Egészség-hét az óvodában - egy héten át különböző módon sor kerül az egészséges életmódra nevelés témakörében az ismeretszerzésre. Meghívott szakemberek segítségével délutánonként a szülők is választ kaphatnak kérdéseikre.

- Március 15. Nemzeti ünnepünk méltó megünneplése

Április Május

- Anyák napi köszöntő

- Ovi-majális délelőtt gyermekrendezvény a kertben, délután bogrács-party a szülőkkel.

- Apák napja - játékos sportvetélkedő az óvoda udvarán.

Június

- Évzáró

- Ballagás

- iskolába készülő nagyjaink elbúcsúztatása.