Programok

Óvodánk az alábbi lehetőségeket kínálja a nevelési időn túl, külön térítés ellenében igénybe vehető szolgáltatásokat:

(A külön foglalkozások a nevelési év elején, az igények felmérése után realizálódnak, amennyiben minimum 12 fő igényelné a programot!)

- Heti egy alkalommal úszás

- Heti egy alkalommal korcsolya-oktatás a Pólus-Center jégpályáján, amit ilyenkor kizárólag óvodások használhatnak, két oktatóval. Ide szintén külön autóbusszal szállítjuk a gyerekeket.

- Heti két alkalommal JUDO-foglalkozás délutáni időpontban

- Heti 1 alkalommal balett - táncművészeti foglalkozás délutáni időpontban

Fejlesztő terapeutáink a következő fejlesztő-foglalkozásokat nyújtják:

Mozgásterápia - heti 2 alkalom

Logopédia - heti két alkalom

Pszichodráma, egyéni pszichoterápia - heti egy alkalom, ill. igény szerint konzultáció

Külön térítés nélkül, a hozzájárulási díjba beépítve: játékos angol nyelvoktatás, - minden nap, melyet óvodapedagógusaink tartanak.

Éves oktatási tervben - az óvodai nevelési programban meghatározottak szerint - tervezik az óvónők a kővetkező óvodai foglalkozások anyagait:

  • irodalom-anyanyelvi nevelés
  • ének-zene
  • környezet megismerésére nevelés
  • matematikai nevelés
  • testnevelés
  • vizuális nevelés

A foglalkozások gyakran komplex formában zajlanak, játékosan, a gyermekek életkori és egyéni sajátosságuk figyelembevételével.

Az óvodának saját konyhája van.
Az ételek a gyermekkonyha speciális igényeit figyelembe véve házias jellegűek, igazodva a gyermekek kedvenc ételeihez - helyben készülnek. Lehetőség van a különböző ételallergiás, cukorbeteg gyermek ellátására is!
Naponta háromszori étkezést biztosítunk, plusz két alkalommal nyers zöldségféléket, gyümölcsöt is kapnak a gyerekek.

A zöldségfélék, a gyümölcsök szezonális jellegűek! Gyümölcsteát kapnak a gyerekek, a cukrot, édességet, nassolást lehetőleg mellőzzük, az egészséges táplálkozás szokásait igyekszünk követni. A gyermekek születésnapját ünnepeljük, ilyenkor az óvoda ajándéka a torta.

Ezzel is mellőzni szeretnénk óvodánkban a gyermekek közötti rivalizálást, (kinek mekkora, milyen alakú stb. tortát hoztak a szülei) - közösségi nevelés fontos mozzanata ez a kérdés is.

Alkalmanként kirándulni visszük a gyerekeket, pl. Dobogókő, Normafa, Visegrád, budakeszi Vadas-park, de messzebbre is merészkedünk, amennyiben a szülők közössége ezt támogatja: lovasbemutatóra ill. lovas-kocsikázásra, balatoni kirándulásra is nyitottak vagyunk!

Közlekedünk is a gyerekekkel, mert fontosnak tartjuk, hogy mire iskolába mennek, az alapvető közlekedési szabályokkal, utcai viselkedés szokásaival tisztában legyenek-ez alapvetően a biztonságérzetükhöz elengedhetetlenül szükséges!

Így pl. Bosnyák téri piac, ahol még vásárolnak is a gyerekek, amit azután ők maguk, az óvó nénik irányításával fel is dolgoznak /gyümölcssaláta/.

Pl.: repülőtér, hajóállomás, pályaudvar stb.

A kirándulások előtt írásban szülői belegyezést kérünk!

Nyáron három hét szünetet tart óvodánk, ill. a téli szünet meghatározása a mindenkori hivatalos tanév rendjéhez igazodik! Egyéb szünet nincs!

A Köznevelési Törvény hatályos rendelkezése szerint egy nevelési évben max. 5 munkanapot "nevelés nélküli" munkanapnak lehet kijelölni, amikor az óvoda dolgozói továbbképzéseken, tréningeken vesznek részt. Ezt az aktualitást megelőzően két héttel kihirdetjük, - ezeken a napokon az óvoda gyermekeket nem fogad!

Az óvoda alapítójának, ill. fenntartójának 33 éves szakmai tapasztalata és gyakorlata van, - az óvodapedagógusi végzettség mellett családterapeuta/családkonzulens is.

Beiratkozás: egész évben folyamatos, üres hely esetén azonnali felvétel lehetséges.

Új nevelési évre jelentkezés: érkezési, ill. beíratkozási sorrendben, de ajánlott már jóval a májusban szokásos beiratkozások megkezdése előtt, hogy a gyermek elhelyezése biztosított legyen!!

Jelentkezés, és egyéb felvilágosítás telefonon: Fóris Marietta 06-30-332-8042

Az óvodát a zavartalan működés és a gyermekek biztonsága érdekében kizárólag előzetes telefonos bejelentkezés és egyeztetés alapján lehet megtekinteni.