Párkapcsolati tanácsadás

Párterápiát kizárólag a Magyar Családterápiás Egyesület tanácsadói névjegyzékében szereplő, diplomás végzettségű, képzett terapeuták végezhetnek, - vagy családterápiás, vagy családkonzulens végzettséggel!

A terápiás üléseken elhangzottakról – a felek írásos beleegyezése esetén – hangfelvétel készül, mely segíti a terápia hatékonyságát, a folyamat megértését.

A terápiát teljeskörű titoktartás övezi!

Figyelem: párterápia, családkonzultáció óvodánkba járó gyermekek szülei és hozzátartozói esetében kontraindikált, ezért nem vállaljuk! Más szakembert ebben az esetben szívesen ajánlunk!

A párterápia középpontjában a párkapcsolat kérdései, problémái állnak!

A pár – a házasok, vagy az együtt élő tagok – kapcsolatának kérdései, nehézségei feltárásával lehetőséget adnak egymásnak a kapcsolatuk rendezésére, az egyensúly helyreállítására, egy jobb, mindkét fél számára elfogadhatóbb közös élet reményében.

A konfliktusok felismerésével, kibeszélésével, megoldásával a párkapcsolat megerősítésében, a közös élet összehangolásában jó módszer a párterápia.

A párterápia lényege:

A beszélgetést vezető segítségével lehetőség nyílik a problémák feltárására, megfogalmazására, kimondására és megbeszélésére. Segíti egymás megértését.

A terápiás tér segíti a konfliktusok rendezését, az ehhez szükséges megfelelő kommunikációt, az esetleges további veszekedések, viták elkerülését.

Problémák, melyek konzultációba hozzák a párokat:

  • Az a bizonyos „zöld szemű szörny" – avagy féltékenység
  • A kapcsolat ellaposodása, kiürülése, válsága
  • Én családom – Te családod – avagy a párrá válás nehézségei, leválás az eredeti családról, határok kialakítása
  • Gyermeknevelési nézeteltérések
  • Én, Te…és van itt még valaki? – A harmadik megjelenése
  • „Mióta gyerekünk született, minden megváltozott!" – párkapcsolat és szexuális élet megromlása
  • Véget nem érő, folyton visszatérő viták
  • Együtt – vagy külön? – folytassuk, vagy engedjük el egymást? – és számos más, nehézséget okozó probléma, akár pszichoszomatikus tünet

A konzultáció általában 5-7 ülést jelent, de előfordul sokkal hosszabb, 10-15 alkalmas találkozás is!

az ülések 90 percesek, egy találkozás 15.000Ft.

Miben segíthetünk?